#metstaartmeerpaard

#hiermetdatlint

Het verschil tussen een inzet staart en extensions?

Je vraagt je vast af, wat past nou het beste bij mijn paard? Om de juiste keuze te maken heb ik hieronder het verschil tussen extensions en een inzet staart uitgelegd

Extensions zitten meer verdeeld over de lengte van de staartwortel, wat zorgt voor een natuurlijkere verdeling van het haar. Het valt dan ook nagenoeg niet op dat er extensions in de staart zitten. De extensions blijven maanden zitten en je paard is er snel helemaal aan gewend dat hij een staart heeft die langer/voller is.
Na 6 tot 9 maanden zijn de extensions meestal toe aan vervanging. Ze zijn dan dusdanig uitgegroeid dat ze zichtbaar worden. Wanneer een staart echt te kort is, dan kan ik met extensions zorgen voor een mooie natuurlijke overgang van het eigen haar naar de extensions.
Wil je het meest natuurlijke beeld voor je paard en geen spanning tijdens het rijden/de keuring of de staart wel goed blijft zitten? Dan zijn extensions het meest geschikt voor jou!

izs4
izs4
isz5
isz5
extensions
extensions


Een inzet staart maak je op één punt vast rondom de staartwortel, waarbij het eigen haar wordt gebruikt om over de ring te vallen. De ring zit op één punt i.p.v. verdeeld over de staartwortel zoals bij extensions.  De inzet staart kun je net zo vaak gebruiken als je wilt en hoeft dus niet vervangen te worden na enkele maanden. Je hebt een eenmalige uitgave en bij het juiste onderhoud, heb je jaren plezier van de staart.
Heeft jouw paard een lange staart maar wil je hem graag wat voller? Dan is een inzet staart iets voor jou.

Oefen het inzetten meerdere malen voor je op wedstrijd gaat! Niets is vervelender dan spanning voor de proef. Ook door te oefenen met het inzetten weet je welke hoogte van inzetten het beste bij jouw paard past, dus wat het mooiste staat.